Commissie Vervolgingen stelt voor om onschendbaarheid van Dries Van Langenhove op te heffen

De Commissie Vervolging van de Kamer stelt unaniem voor om de onschendbaarheid van Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) op te heffen. Dat blijkt uit een verslag. De Plenaire vergadering moet nu over het voorstel beslissen.

Hoewel Dries Van Langenhove zelf de opheffing van zijn plenaire onschendbaarheid vroeg, benadrukt de commissie dat het nog niet betekent dat die parlementaire onschendbaarheid zal worden opgeheven. “De parlementaire onschendbaarheid is immers van openbare orde en beoogt de bescherming van de ambt en niet de persoon”, staat er te lezen in het verslag. Ook wordt er verder uitgelegd dat die opheffing geen vermoeden van schuld of onschuld inhoudt.

Over de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove zal morgen of volgende week gestemd worden tijdens de plenaire vergadering. Wanneer dat precies zal gebeuren, wordt vandaag beslist tijdens de conferentie van de voorzitters, ook wel bekend als de vergadering van de fractieleiders.

Indien de onschendbaarheid van Dries Van Langenhove wordt opgeheven, kan hij voor strafrechtelijke zaken vervolgd worden.

LEES OOK. Dries Van Langenhove viseert onderzoeksrechter die “vijandige” tweets likete (+)

 (lto, pl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen