© rr, BHUL

Duiveluitdrijver die Antwerpse Layla (18) folterde staat op lijst ‘Meest gezochte criminelen’

De Belgische politie heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan de lijst van meest gezochte criminelen van ons land. Na de dwerg Aza Petrovic en de verkrachter Ali Bounou prijkt nu ook Othmane Galouby tussen de ‘Belgium’s Most Wanted’. Galouby is nog steeds voortvluchtig nadat hij in 2009 de Antwerpse Layla Achichi op een vreselijke manier folterde.

JaTi

Othmane Galouby werd in maart vorig jaar door het Hof van Beroep tot een gevangenisstraf van tien jaar veroordeeld wegens zware opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De achttienjarige Layla Achichi uit Antwerpen-Noord stierf na een ‘duiveluitdrijving’, uitgevoerd door gebedsgenezer Galouby.

De dertiger deed begin oktober 2009 verschillende sessies bij Layla in haar ouderlijk huis. Haar ouders hadden de gebedsgenezer Galouby ingeschakeld omdat de jonge moslima niet meer at en dronk. Ze dachten dat ze van de duivel was bezeten. De eerste dag had hij alleen Koranverzen voorgelezen. Nadien legde hij haar in bad en vroeg hij een waterkoker. Layla overleed nadat ze overgoten werd met kokend water en natriumhydroxide, een stof die zelfs na het overlijden van het meisje in haar lichaam bleef nawerken.

De rechter beval op 6 maart de onmiddellijke aanhouding van Galouby. Maar dat gebeurde niet, omdat Galouby niet naar de uitspraak kwam luisteren. In eerste aanleg kreeg hij tien jaar cel wegens foltering, maar hij ging in beroep en vluchtte het land uit. Sindsdien is hij spoorloos.

De politie heeft Galouby nu dus in hun lijst van ‘Meest gezochte criminelen’ gezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER