De rechtbank bevond de agent in februari schuldig aan onvrijwillige doodslag. De man kreeg 1 jaar cel met uitstel.
Volledig scherm
De rechtbank bevond de agent in februari schuldig aan onvrijwillige doodslag. De man kreeg 1 jaar cel met uitstel. © BELGA

Agent die Mawda (2) doodschoot gaat in beroep tegen veroordeling

De politieagent die tijdens een achtervolging schoot op de bestelwagen waarin de 2-jarige Iraaks-Koerdische peuter Mawda het leven liet, tekent beroep aan tegen zijn veroordeling. Dat bevestigt zijn advocaat Laurent Kennes.

23 reacties

  • carl delahaye

    3 jaar geleden
    dat hij in beroep gaat en dat hij gelijk krijgt . hij heeft zijn wetrk gedaan , onrustverstokers op de weg tegen houden .
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Groot gelijk heeft die agent, hij deed gewoon zijn werk. Ook zou hij beter klacht indienen tegen chauffeur + ouders en schadevergoeding vragen.
  • Edouard Rombaut

    3 jaar geleden
    Ik wens deze politieman alle succes toe en hoop voor hem de vrijspraak
  • Palmus Darksky

    3 jaar geleden
    De 'job van de politie' m.b.t. 'Interceptietechnieken van voertuigen' staat beschreven in het onderzoeksrapport van het comité P: "Het gebruik van vuurwapens met het oog op het doen stoppen van een voertuig wordt steeds afgeraden. In verschillende politionele handboeken en richtlijnen wordt gesteld dat het zeer uitzonderlijk en alleen in extreme situaties als middel kan worden gebruikt." Ondertussen heeft de politie het schieten op rijdende voertuigen nog strenger geregeld.
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    De politie moest in het ganse land het werk neerleggen, en dat voor onbepaalde tijd.