Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © Joel Hoylaerts / Photo News

Minister Van Quickenborne over ‘Operatie Sky’: “Indicaties dat ook mensen uit publieke sector betrokken zijn”

‘Operatie Sky’, de grootste politieactie die ooit in ons land plaatsvond, is een kantelpunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad in ons land. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in het VTM Nieuws. “Dit onderzoek heeft absolute topprioriteit”, klinkt het. 

  1. Steeds meer lege rekken door boerenprotest: “Groenten- en fruitafdeling is zo goed als leeg”

    Steeds meer lege rekken door boerenpro­test: “Groen­ten en fruitafde­ling is zo goed als leeg”

    Op verschillende plaatsen in België blijven boeren distributiecentra van supermarkten blokkeren, soms al voor de vijfde dag op rij. Op veel plaatsen blijven winkelrekken dan ook leeg als gevolg van het boerenprotest. Vooral groenten en fruit, maar ook heel wat droge voeding en dranken zijn tijdelijk niet beschikbaar, merkte ‘VTM Nieuws’ op. Handelsfederatie Comeos eist dan weer dat de boeren hun blokkades aan de distributiecentra van verschillende warenhuisketens vandaag nog stopzetten. Als ze niet op die eis ingaan, “zullen juridische acties volgen”, klinkt het.
  2. Na twee advocaten ook prominente kickbokser aangehouden in ‘Operatie Sky’
    LIVE

    Na twee advocaten ook prominente kickbokser aangehou­den in ‘Operatie Sky’

    48 personen opgepakt, 200 huiszoekingen, 17 ton cocaïne onderschept en 1,2 miljoen euro cash geld in beslag genomen. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van operatie Sky. De opgepakte advocaten in de zaak zijn S.M. en J.H. die gebruik maakten van de Sky ECC-telefoons. M. is gisteren al aangehouden. Ook J.H. is vanmorgen door de onderzoeksrechter naar de gevangenis gestuurd. De twee advocaten worden beticht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Ook kickbokser J.B.S. is ondertussen aangehouden in de zaak. Wim de Colvenaer, advocaat van Ben S., bevestigt de aanhouding van zijn cliënt.