©  AFP

IOC-voorzitter Thomas Bach is zeker van zijn stuk: “Geen enkele twijfel dat Spelen zullen plaatsvinden”

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft woensdag nog eens duidelijk laten blijken er zeker van te zijn dat de Olympische Spelen komende zomer in Tokio zullen plaatsvinden.

Bron: BELGA

“De vraag is niet of ze zullen doorgaan, maar op welke manier”, verklaarde Bach in zijn openingsspeech voor het 137e IOC Congress, dat virtueel plaatsvond. “Er is geen twijfel. De openingsceremonie zal op 23 juli doorgaan.” Later op de dag zal Bach tijdens het congres herkozen worden als IOC-voorzitter.

In Japan zelf zijn de twijfels nochtans groot. Zo’n tachtig procent van de Japanse bevolking denkt dat de Spelen nog eens uitgesteld zullen worden of geannuleerd worden. Tokio en de omliggende gebieden van de Japanse hoofdstad verkeren momenteel nog in een noodtoestand.

“We moeten ons laten leiden door wetenschap en feiten”, zei Bach nog. “Zij zijn de drijvende krachten geweest achter de draaiboeken die voor elke aanwezige op de Spelen werden ontwikkeld.”

Bach onderstreepte nog dat sinds september zo’n 270 Wereldbekerevents en wereldkampioenschappen hebben plaatsgevonden. Daarbij waren zo’n 30.000 atleten aanwezig en werden zo’n 200.000 coronatests afgenomen. “Geen enkel van die evenementen was een virusverspreider. Dat is het bewijs dat een internationaal evenement kan georganiseerd worden waarbij de gezondheid van iedereen gewaarborgd wordt. De Olympische Spelen zijn nog eens veel beter af dan die evenementen omdat er momenteel al volop gevaccineerd wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer