Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Meghan Markle dient klacht in na opmerkingen van Piers Morgan

Hertogin van Sussex Meghan Markle en tv-presentator Piers Morgan.Beeld Photo news / AFP

Meghan Markle heeft bij de Britse tv-zender ITV een klacht ingediend tegen presentator Piers Morgan. Die reageerde in het programma Good Morning Britain heftig op het interview van Meghan en Harry met Oprah Winfrey. Hij zei onder meer ‘misselijk’ te zijn door het ‘totaal schandelijke’ interview en betwijfelde openlijk de suïcidale gedachten van Markle.

Video. Piers Morgan stormt van set in Good Morning Britain

Video wordt geladen...

Piers Morgan nam in Good Morning Britain geen blad voor de mond. Hij was naar eigen zeggen “zo kwaad dat hij bijna zou omvallen”. Hij trok ook enkele uitspraken van Markle in twijfel, zoals de bewering dat ze zich suïcidaal voelde tijdens haar verblijf aan het hof. Na de show was hij bovendien nog niet uitgepraat en deed hij gewoon door op Twitter. “Ik zou Meghan Markle zelfs niet geloven als ze me een weerbericht gaf”, klonk het op sociale media.

De opmerkingen van Morgan werden niet gesmaakt door het grote publiek. De Britse mediawaakhond Ofcom ontving meer dan 41.000 klachten. CNN maakte intussen bekend dat ook Meghan Markle zelf nu een klacht heeft ingediend bij de Britse zender ITV. Volgens CNN vreest ze namelijk dat de uitspraken van Morgan een negatieve impact kunnen hebben op anderen en dat mentale problemen hierdoor minder serieus zouden genomen worden.

ITV kondigde gisteren al aan dat Piers Morgan stopt met Good Morning Britain. “ITV heeft zijn beslissing geaccepteerd en heeft verder niets toe te voegen”, klonk het in een statement. Morgan zal zijn mening voortaan dus niet meer delen in de show, maar hij is duidelijk niet van plan om zich in te houden op de sociale media. “Ik heb tijd gehad om na te denken en ik geloof haar nog altijd niet”, schrijft hij vandaag op Twitter.

Twitter bericht wordt geladen...