Meghan Markle dient klacht in tegen Piers Morgan na ophefmakend interview

Meghan Markle heeft een officiële klacht ingediend bij de Britse zender ITV over de uitlatingen van presentator Piers Morgan die na haar ophefmakende interview met Oprah Winfrey openlijk zei dat hij haar niet geloofde.

Tommy Huyghebaert
Bron: BELGA

Morgan had na de uitzending van het interview, waarin Markle het onder meer had over haar zelfmoordgedachten en een gebrek aan steun bij de koninklijke familie, vraagtekens geplaatst bij de uitspraken van de hertogin van Sussex. Dat deed hij in zijn ochtendprogramma Good Morning Britain. “Het spijt me, ik geloof geen woord van wat ze zegt”, klonk het. “Ik zou haar nog niet geloven als ze me een weerbericht voorlas.” Morgan moest dinsdag opstappen omwille van zijn controversiële uitspraken.

LEES OOK. Bekende tv-presentator stopt met programma na negatieve opmerkingen over Meghan

De klacht van Markle zou niet tegen de persoonlijke aanval gericht zijn, maar ten behoeve van allen die met mentale problemen kampen. Veel andere kijkers dienden ook een klacht in. De Britse mediawaakhond Ofcom heeft een onderzoek aangekondigd, nadat er meer dan 41.000 klachten waren binnengekomen. De opmerkingen van Piers Morgan kregen ook kritiek van de geestelijke gezondheidsorganisatie Mind.

Piers Morgan (l). ©  BELGAIMAGE

Niet veranderd van gedacht

Zijn collega Alex Beresford had Morgan ervan beschuldigd “slecht” te zijn en Meghan “te blijven slopen”. Dat zette Morgan ertoe aan om boos de studio te verlaten. Enkele uren later besloot Morgan in samenspraak met ITV om op te stappen.

bekijk ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer