Bij de brandstichtingen raakte ook een muur van de gemeentelijke basisschool Heieinde in Vosselaar beschadigd. © Bart Van den Langenbergh

Politie vat minderjarigen voor brandstichtingen in Vosselaar

Vosselaar, Beerse -

De politie regio Turnhout heeft dinsdag twee jongeren uit Vosselaar en Beerse opgepakt op verdenking van een aantal brandstichtingen in Vosselaar. De jeugdrechter heeft de twee laten onderbrengen in een jeugdinstelling in Mol.

 De speurders boekten resultaten in hun onderzoek naar een aantal verdachte branden in Vosselaar de voorbije weken en maanden. Minstens vijf papiercontainers werden in brand gestoken.

De brandweer kon telkens erger voorkomen omdat de branden tijdig opgemerkt werden. Het vuur beschadigde wel een muur aan de gemeentelijke basisschool Heieinde en ook de gemeentehal liep lichte schade op.

Twee weken geleden lanceerde de politie een oproep naar mogelijke getuigen. Dinsdag heeft de politie twee minderjarigen uit Vosselaar en Beerse gearresteerd op verdenking van de brandstichtingen.

Door een nauwe samenwerking van onze wijkagenten van de politiepost in Vosselaar en de onderzoekers van het team straatcriminaliteit van de politie regio Turnhout, kwamen vorige week twee minderjarigen in beeld”, luidt het bij de politie. “De jongeren werden dinsdag opgepakt en verhoord. Ze hebben intussen vier van de vijf brandstichtingen bekend.”

De twee jongeren verschenen voor de jeugdrechter in Turnhout en zijn intussen ondergebracht in een jeugdinstelling in Mol. (bvdl)