© ATV

Gazet van Antwerpen voor één keer volledig coronavrij

In de papieren versie van Gazet van Antwerpen van donderdag 11 maart zal je geen letter lezen over het vermaledijde virus dat ons nu al een jaar in zijn greep houdt. Geen cijfers, geen vaccins, geen lockdownfeestjes … Lees hier waarom. En koop vandaag de krant.

STANDPUNT. Wapenstilstand van één dag

Een jaar geleden gebeurde het onvoorstelbare: het coronavirus legde plots ons hele land lam. “Al enkele weken circuleerden op onze redactie voorstellen voor een passende herdenking”, zegt onze hoofdredacteur Kris Vanmarsenille. “We vergaderden er geregeld over, maar nooit vonden we de juiste manier om die eerste – en hopelijk laatste – verjaardag vorm te geven. Zat u echt te wachten op een terugblik op al die ellende? Wie hadden we eigenlijk nog niet aan het woord gelaten? Hoeveel voorspellingen hadden we al gemaakt die niet waren uitgekomen? We zagen er gewoon de zin niet van in om nog eens bladzijden vol te schrijven over dat vermaledijde beest dat ons leven zo vergalt. “

“En toen kwam het idee om u te trakteren op een krant zonder één woord over het virus. Niet omdat we denken dat de strijd gestreden is, niet omdat we het niet meer belangrijk zouden vinden dat de regels worden nageleefd en heel zeker niet omdat we geen respect willen betuigen aan alle mensen die geleden hebben. Maar wel omdat we u een Wapenstilstand willen aanbieden. Eén dag waarin we tonen dat er, ondanks alle beperkingen die ons worden opgelegd, heel veel moois en spannends gebeurt in onze regio. Eén dag dat u een krant kunt lezen zonder geconfronteerd te worden met cijfers en vaccins, met uw verdriet of uw verveling. Eén krant waarmee we u willen laten dromen van een wereld waarin dit soort kranten opnieuw normaal zijn.”

De cover van de coronavrije krant. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER