© HBvL

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

Vogels spotten op Grote Vogeltelweekend

© HBvL

Voor deze weekendtip moet u niet per se de deur uit. Wie wil meedoen aan het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, moet zich zaterdag of zondag installeren aan een raam met zicht op buiten en een half uur tellen/registreren hoeveel en welke vogels u ziet zitten in uw tuin. Maar u kunt dit weekend ook bijleren over vogels, vogeltaarten maken of mee op vogelexcursie met Natuurpunt. Dat is onder meer het geval in De Wulp (Neerpelt), Domein Kiewit (Hasselt) en De Watersnip (Beringen).

Meer info over de activiteiten en hoe u zelf de vogels kan tellen, vindt u op deze website.

Groepstentoonstelling rond hedendaagse glaskunst

© HBvL

Zes kunstenaars die creatief bezig zijn met glas, stellen samen hun werken tentoon in GC De Markthallen. In deze groepsexpo nemen ze u mee in de magische wereld van hedendaagse glaskunst. U ziet er uiteenlopende kunstvoorwerpen, schilderingen op glas, glasramen, enz.

De expo loopt nog tot 12 februari. Zondag open van 14-17 uur, op weekdagen van 9-17 uur (vrijdag tot 12 uur). Markt 2. Gratis toegang. Meer info: www.demarkthallen.be.

Doe mee aan maandelijkse bomenwandeling

© HBvL

Nog tot september kan u elke maand ergens in Limburg deelnemen aan een bomenwandeling, in het kader van het project ‘Limburg boomt’. U gaat op pad met mensen van de Bomengroep van Likona. De bomen en hun verhaal staan centraal. Nu zondag vindt de wandeling plaats in Voeren, voor een tocht die passeert langs het Hoogbos, natuurreservaat Altenbroek, enz. Stevige wandelschoenen zijn aan te raden.

Zondag, vertrek om 14 uur aan Bezoekerscentrum Toerisme Voerstreek (in s Gravenvoeren). Gratis deelname. Meer over deze en volgende wandelingen op www.pcce.be/limburgboomt.

Draken- en leeuwendans voor Chinees Nieuwjaar

© HBvL

Zoals de traditie het wil, wordt de start het van Chinees Nieuwjaar gevierd met draken- en leeuwendansen. Dat gebeurt zaterdagnamiddag ook in de Hasseltse binnenstad, dankzij de Kungfu-school King Saan Juun. Ze beloven te zorgen voor een spectaculaire parade, met authentieke livemuziek, demonstraties van eeuwenoude tradities en metershoge sprongen.

Zaterdag van 13.30 tot 17 uur. Capucienenplein. Gratis. Meer info: www.hbvl.be/hasselt.

Klotsen in de bossen van de Barrier

© HBvL

De jaarlijkse Klotsenbossentocht in Lommel Barrier is een winterse bewegwijzerde wandeling door de natuur van Lommel. Tussendoor kan u genieten van de Lommelse trots: jenever van klotsenbossen (oftewel vlierbessen). U kunt zondag kiezen tussen drie verschillende afstanden: 5, 9 of 13 km.

Zondag, vertrek tussen 9 en 15 uur. Parochiezaal, Luikersteenweg 243. Deelname: 1,5 euro (gratis voor -12 jaar). Meer info: www.kwblommelbarrier.be.

Gezellige wintermarkt op Kiewit Wintert

© HBvL

Domein Kiewit nodigt u zondag uit voor Kiewit Wintert. Dat is een wintermarkt voor jong en oud, vol leuke activiteiten zoals een olielampje knutselen, een vogelsnack maken, luisteren naar wintervertellingen, een ritje op de pinguïnmolen, lekkere versnaperingen, enz.

Meer info: www.natuurpunt.be

Luisteren naar gedichten tijdens Poëzieweek

© HBvL

Nog tot en met 1 februari loopt in Vlaanderen en Nederland de Week van de Poëzie. Dat wil zeggen dat er in heel wat bibliotheken, boekhandels, culturele centra, enzovoort, activiteiten rond gedichten worden georganiseerd: voordrachten, muzikale vertellingen, workshops,... Ook dit weekend kan u op veel plaatsen gaan luisteren naar een mooi gedicht.

Meer info over activiteiten in jouw buurt: op www.poëzieweek.com en www.hbvl.be/agenda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer