Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Wereldprimeur in UZ Gent: “Niet meer onder gevaarlijke CT-scanner dankzij artificiële intelligentie”

Het UZ Gent heeft een wereldprimeur te pakken: dankzij artificiële intelligentie kunnen ze nu de botten bekijken met een MRI-scanner in plaats van met een CT-scanner. De techniek heeft het grote voordeel dat patiënten niet langer bloot gesteld moeten worden aan de ioniserende - en dus mogelijk kankerverwekkende - straling.

13 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Erik Moens,je weet blijkbaar niet wat een CT-scan ,MRI-scan ,PET-scan of radiothera-pie is.Van een CT-scan ben je niet plat.Als je al 10 jaar tot 4x per jaar eronder gaat (wat niet als waar kan beschouwd)denk dat je u vergist.CT scan is geen behandeling voor kanker,radiotherapie wel en zou maar van arts veranderen als je al 10 jaar bezig bent. Vertel niet iemand die met kanker geconfronteerd is wat verschillenden toestellen en behandelingen inhoud.Overigens MRI stelde kanker vast en bij CT niet
  • Joan Vliegen

    3 jaar geleden
    Prachtig. Mooi gedaan.
  • gilberte Vergaelen

    3 jaar geleden
    In sommige ziekenhuizen draaien de scanners bijna dag en nacht.
  • jelle Willems

    3 jaar geleden
    Ook een CT-scan is relatief ongevaarlijk. De dosis ioniserende straling is tegenwoordig zeer gering. Om een vergelijk te maken; een vlucht van 4-6 uur levert een even grote dosis straling op door kosmische straling als een CT scan. Een MRI onderzoek duurt rap 40-60min, een CT max 5min.
  • Chris Serluppens

    3 jaar geleden
    Gewoon geweldig al die nieuwe ontwikkelingen , chapeau voor degene die ze uitvindt.