Heel wat mensen die lijden aan een allergie, vrezen ook op het coronavaccin allergisch te reageren.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat mensen die lijden aan een allergie, vrezen ook op het coronavaccin allergisch te reageren. © ANP

Is het coronavaccin gevaarlijk als je last hebt van een allergie? “Het is een uiterst zeldzaam fenomeen”

Bij huisartsen en specialisten kloppen de laatste weken steeds meer mensen aan die last hebben van een allergie én daardoor vrezen ook allergisch te reageren op het coronavaccin. Is een inenting voor hen echt gevaarlijk? Welk soort allergie is een reden tot bezorgdheid? Wat gebeurt er als je nietsvermoedend een vaccin laat zetten en toch allergisch reageert? Professor dokter Hilde Lapeere (UZ Gent) beantwoordt de belangrijkste vragen.

21 reacties

  • Rudi De Schrijver

    3 jaar geleden
    Het is zodanig onschuldig voor allergie en trombose dat men in verschillende landen de astra zeneca inpuitingen stillegt
  • piet goethals

    3 jaar geleden
    ik ben allergisch aan bepaalde geneesmiddelen zoals aspirine, voltaren, iso betadine enz... maar als voorzorg neem ik steevast een epipen mee voor het geval dat... of ook als voorzorg reeds een pilletje nemen van een anti- allergisch medicijn. Het is niet verboden om creatief te zijn, zorg voor jezelf. En reken niet op de anderen.
  • Irene Van De Velde

    3 jaar geleden
    Als je allergisch bent aan polyethyleenglycol (PEG) zoals ik dan weet je dat echt wel hoor. Ik mag geen enkel vaccin krijgen daardoor dus dat komt nu niet plots uit de lucht vallen.
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    En wat met het virus zelf ? Is dat niet gevaarlijk als je een allergie hebt en je wordt besmet zonder gevaccineerd te zijn ? Als de keuze is vaccineren en beschermd zijn, of niet gevaccineerd zijn en het risico lopen op een ziekenhuisopname of erger, geef mij dan maar het vaccin.
  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    Zolang de labo's geen verantwoordelijkheid nemen voor hun vaccins komt het in mijn romp niet in. Als ze zo veilig en zulke redding waren dan stonden de makers ervan achter hun product.