Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).
Volledig scherm
Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB). © EPA

Europese Centrale Bank houdt rente op nul procent

EconomieDe Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht door analisten op nul procent, een historisch laagtepunt. Dat is vandaag beslist in Frankfurt. De ECB gaat daarnaast de obligatieaankopen in het tweede kwartaal opvoeren, om het economisch herstel van de coronapandemie in de eurozone te waarborgen.

9 reacties

  • Vital Verstraten

    3 jaar geleden
    @Harry hermans: goed idee, maar dan niet in de vorm van fiat currency, u weet wel die briefjes die bijgedrukt worden dan het geen houden meer heeft. Stel voor om deze euro's om te wisselen naar ECHT geld, dat al 6000 jaar zijn waarde behoudt. U moet weten dat tot nu toe ALLE fiat geld naar haar intrinsieke waarde gedaald is, namelijk NUL! Dus goud en vooral zilver dat SPOT goedkoop is historisch gezien.
  • Harry Hermans

    3 jaar geleden
    Zal al mijn spaargeld afhalen en thuis in de kluis leggen dan betalen de kinderen later ook geen successierechten meer
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Jammer dat jullie zich nooit nergens moeten verantwoorden voor jullie beleid, en ook nog onschendbaarheid genieten ook, scheppen met miljoenen en de boel verbrodden daar zijn heel goed in.
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    De meeste EU landen hebben gigantische bergen schuld. Elke % dat de rente stijgt kost dat een kapitaal aan extra rentelast en wie betaald die, wij! Dus zo slecht is dat nog niet voor ons. Naast de NUL rente komt ook nog eens de inflatie opzetten. Dat wil zeggen dat uw spaarcenten elk jaar minder koopkracht genieten. Rentes laag + een opkomende inflatie is wel zeer goed voor goud en zilver. Al duizenden jaren een "hedge" tegen de locale munt. Goud en zilver zal weer gaan blinken als nooit tevoren
  • Gilbert Dejonghe

    3 jaar geleden
    Als zij maar hun zakken kunnen vullen de werkende klasse telt niet meer mee .