De politie houdt het verkeer tegen. Er is namelijk een perimeter ingesteld.
Volledig scherm
De politie houdt het verkeer tegen. Er is namelijk een perimeter ingesteld. © Bart Boterman

Chemisch lek bij afvalverwerkingsbedrijf: gevaar inmiddels geweken

OostendeBij het afvalverwerkingsbedrijf Renasci in de industriezone Plassendale in Oostende is donderdagnamiddag rond 14.30 uur een chemisch lek ontstaan. De buurt werd hermetisch afgesloten met een perimeter van twee kilometer rond het bedrijf. Buurtbewoners moeten ramen en deuren gesloten houden. Intussen is het gevaar geweken. 

  1. Kunstwerk 'Stille Strijd' brengt zelfdoding bij jongeren onder de aandacht: “Praten helpt”

    Kunstwerk 'Stille Strijd' brengt zelfdoding bij jongeren onder de aandacht: “Praten helpt”

    Op de dijk van Oostende staat tijdelijk het kunstwerk ‘Stille Strijd’ van de Nederlandse kunstenaar SAZZA. Met een levensgroot standbeeld van een in elkaar gedoken meisje wil Stad Oostende het taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken en bespreekbaar maken. Het beeld is een verlengde van de acties die de Stad de laatste jaren al ondernam om het thema onder de aandacht te brengen. Het kunstwerk blijft staan tot 16 april en reist daarna door naar andere steden.
    Oostende
  2. Halfgeknotte strandschelp grote ‘winnaar’ van de Grote Schelpenteldag: “Sommige soorten zijn hier al 8.000 jaar”
    PREMIUM

    Halfgeknot­te strand­schelp grote ‘winnaar’ van de Grote Schelpen­tel­dag: “Sommige soorten zijn hier al 8.000 jaar”

    Er werden 77 soorten schelpen verzameld en geïdentificeerd afgelopen weekend tijdens de Grote Schelpenteldag. Dit gebeurde over 400 kilometer kustlijn door meer dan 2.000 deelnemers. Toppers waren de halfgeknotte strandschelp, kokkel, nonnetje, ovale strandschelp, mossel en Amerikaanse zwaardschede, met duidelijke verschillen tussen Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. De resultaten toonden ook hoezeer niet-inheemse soorten hun weg gevonden hebben naar onze kustwateren.
    Oostende