Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © PHOTO NEWS

Hoe gevaarlijk is een ingebouwd touchscreen in je auto? Drie pintjes achter het stuur is vijf keer minder risicovol

Het aanraakscherm in uw auto al rijdend bedienen is bijna vijfmaal zo gevaarlijk als sturen na drie pintjes. De navigatie- en multimediaschermen die tegenwoordig in zowat alle nieuwe wagens zijn ingebouwd, leiden onze blik nog langer van de weg af dan whatsappen vanuit de hand. Wat zijn de grootste gevaren achter het stuur? Alle feiten op een rijtje.

13 reacties

  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    (Draai)Knoppen kan je nog voelen. Bij een touchscreen, moet je echt kijken. Dit zou verboden moeten worden.
  • jean-pierre rejek

    3 jaar geleden
    Bij de meeste dient een auto met die prullen om te stoefen want rijden ermee kunnen ze niet .
  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    Aan het stuur kunnen mannen zich ook scheren, en kunnen vrouwen hun make up verzorgen. Het is gewoon kwestie van gezond verstand en verantwoordelijkheidszin.
  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    En dat konden al die ingenieurs en idealistische "zieners" niet zelf verzinnen? Ofwel laat je de chauffeur gerust zodat die zich kan concentreren op het rijden ofwel stuurt de auto zichzelf, er is geen tussenweg. Toch raar trouwens dat het plots weer erg stil geworden is over de zelfrijdende auto...
  • karl van dyck

    3 jaar geleden
    Zo werkt het de dag van vandaag. Eerst iets uitvinden ,promoten,liefst nog met bekende personen die ervoor betaald worden om reclame te maken voor 1 of ander item. Dan wordt het massaal gekocht door de gewone werkende mens ,die ik weet ni hoe blij is en voor sommige zaken zelfs een lening aangaan. En dan gaat onze overheid er taksen of verzekeringen aan toevoegen of zelfs verbieden. Steeds hetzelfde verhaal.