John Magufuli.
Volledig scherm
John Magufuli. © AFP

President Tanzania die corona maar overdreven vindt, “krijgt hartstilstand door virus”

In Tanzania is grote bezorgdheid ontstaan omdat president John Magufuli al elf dagen niet meer in het openbaar is gezien. De 61-jarige president is volgens oppositiebronnen met spoed opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Sommige Afrikaanse media beweren dat zijn situatie kritiek is. Magufuli is een fervent coronacriticus: hij ontkent het bestaan van het virus niet, maar hij vindt alle ophef rond het aantal besmettingen en opnames maar overdreven.

2 reacties

  • Chris Tampere

    3 jaar geleden
    @Veronica: Dat is dus pertinent onwaar he: nog geen enkel schadelijk virus is 'gewoon' door het te laten uitrazen neutraal geworden door groepsimmuniteit. Door vaccinatie wel, maar niet door massale besmetting. Zoek de data op. Die theorie klopt gewoon niet! Houd de ook op om de te blijven papegaaien. En dan heb ik het nog niet over de enorme tol aan doden en langdurige zware klachten die deze strategie zou hebben. Wat we nu zagen is ondanks alle maatregelen. Doe dat zonder maar gerust x 10 a 20
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Met bidden zal hij het virus niet verslagen, maar met het te laten uitrazen wel. Dan zijn vaccins ook niet nodig en blijft de economie draaien. De snelste methode om er vanaf te geraken. Had heel de wereld dat gedaan, we spraken er al niet meer over.