© ATV

Luciano D’Onofrio wellicht jaar langer bij Antwerp

De onderhandelingen over de verlenging van het ­contract van Luciano D’Onofrio bij Antwerp zijn ­bijna afgerond. De overeenkomst met de 65-jarige sportief verantwoordelijke (en vicevoorzitter) loopt na dit ­seizoen af, maar die wordt hoogstwaarschijnlijk met minstens een jaar verlengd. Even was er de vrees dat hij naar Standard zou trekken - omdat ook zijn goede vriend François Fornieri op weg leek naar de Rouches - maar dat plan werd opgeborgen. Met D’Onofrio als ­ondervoorzitter werden de Luikenaars in 2008 en 2009 al eens landskampioen.

lvdw

D’Onofrio trad bij Antwerp in dienst na de promotie in 2017, waar hij verantwoordelijk werd voor het sportieve luik, transfers van spelers en de keuze van de trainer. Hij vormde de voorbije 3,5 jaar een ­tandem met voorzitter Paul Gheysens en de rood-witten nestelden zich in een mum van tijd in de top van het Belgische voetbal.

Gewezen spelersmakelaar D’Onofrio gebruikt zijn netwerk om spelers goedkoop aan te trekken. Momenteel is hij al druk bezig met de aankomende zomermercato, waarin hij samen met algemeen manager Sven Jaecques weer vol aan de bak zal moeten. Een rechtsback, linksback, centrale verdediger, offensieve flankspeler en spits staan al zeker op het verlanglijstje.

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency