Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Gedaan met lijfstraffen ? Sp.a dient wetsvoorstel in tegen geweld van ouders op kinderen

Een tik op de wang, een pak voor de broek: in 59 landen is de ‘pedagogische tik’ verboden, maar niet in België. De sp.a dient nu een wetsvoorstel in om systematisch geweld van ouders op kinderen te verbieden. Dat schrijft De Morgen.

89 reacties

  • Nema De Geest

    3 jaar geleden
    De ouders die hun kinderen slaan omdat ze niet weten hoe ze kinderen moeten opvoeden, vergeten dat die kinderen ooit voor hen moeten zorgen.
  • johan debue

    3 jaar geleden
    Denk de de socialisten een tik teveel gekregen hebben. Opvoeding is belangrijk en af en toe kunnen kinderen te ver gaan, testen noemen ze dat.Daarom af en toe eens in de hoek of een tik op hun handen kan zeker geen kwaad was vroeger anders maar dat was dan ook soms wat over de schreef maar we zijn er sterker uitgekomen.
  • Marc Reynaert

    3 jaar geleden
    Huiselijk geweld is iets totaal anders dan een pedagogische tik! Ik heb zo'n vermoeden dat huishoudens waar gezonde discipline heerst en af en toe een pedagogische tik wordt uitgedeeld veel minder gevoelig zijn voor huiselijk geweld dan de gezinnen waar alle teugels worden gevierd? Denk daar eens over na...
  • Norma Bastiaens

    3 jaar geleden
    Een tik tegen de billen als ze iets gedaan hebben is nog te doen. Hen straffen door iets af te nemen (gsm enz.) zal voor hen erger zijn dan een tik.
  • Anna Kupper

    3 jaar geleden
    Legerdienst terug invoeren, voor jongens en meisjes. Discipline kweken!