© ATV

Liften voetgangerstunnel buiten gebruik (en dat gaat nog weken duren)

Er wordt gewerkt aan de twee liften van de Antwerpse Voetgangerstunnel. Die zijn daardoor nog weken buiten gebruik. Deze zomer volgt dan nog een totale renovatie van de liften.

Het precieze probleem zit in de deuren van de liften op zowel Linker- als Rechteroever. Een veilig gebruik is niet meer mogelijk. Om komaf te maken met de voortdurende storingen en defecten aan de liften, die heel frustrerend zijn voor fietsers en voetgangers, wordt nu een omvangrijk renovatieproject voorbereid.

Zo zullen de liften volledig gerestaureerd worden, met behoud van het authentieke karakter van de installatie, maar met een frisse uitstraling aangepast aan de moderne noden. Aangezien er tijdens de twee voorgaande jaren geen geschikte aannemer gevonden werd omwille van de omvang, complexiteit en specificiteit van de opdracht, zal het agentschap de coördinatie van de werken nu zelf op zich nemen.

Dat zal gebeuren in de zomer van 2021. Tot dan zullen er nog sporadisch voorbereidende werkzaamheden komen, die dan ook beperkte hinder kunnen veroorzaken.

Alle informatie over de vernieuwing van de liften en de voorafgaande onderhoudswerken is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/antwerpen of via de app ‘fietsverbindingen Schelde’ die de meest actuele info geeft.

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER