© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijftiger randt vriendinnetje (14) van zoon aan: “Ik was verliefd op haar”

Hasselt -

Een 55-jarige man uit Noord-Limburg heeft zich vrijdag in Hasselt moeten verantwoorden voor de aanranding van het 14-jarig vriendinnetje van zijn zoon. “Ik was verliefd op haar. Als volwassene had ik beter moeten weten.” De man riskeert drie jaar cel.

De betichte was aanwezig in de rechtbank en vertelde geschrokken te zijn van zichzelf. “Het is mij overkomen. Ik had afstand moeten houden”, klonk het. De verdachte ontfermde zich ook over het meisje omdat ze bij haar thuis de speelbal in een vechtscheiding was. “Ze was heel kwetsbaar waarna hij misbruik gemaakt heeft van de vertrouwensband. Het slachtoffer heeft een tijdje met donkere gedachten geworsteld”, pleitte meester An Migneaux voor het slachtoffer en haar familie. De advocate vroeg om 4.000 euro schadevergoeding.

De procureur stelde dat de aanranding en belaging zich in 2018 en 2019 afspeelde. Zo gaf de vijftiger toe het meisje aan de borsten te hebben betast en gekust te hebben op de mond. Ook stuurde hij meermaals ongepaste berichten met hartjes in en met de vraag om af te spreken. Het meisje liet duidelijk weten daar geen zin in te hebben.

Met de hulp van onder meer een vertrouwenspersoon op school kwamen de feiten aan het licht. De dader is intussen in therapie voor zijn gedrag. Het parket vroeg drie jaar cel met uitstel gekoppeld aan voorwaarden. Meester Jan Swennen wees op het blanco strafblad van de man, het schuldinzicht en op de begeleiding die de Noord-Limburger volgt. “Een ambulante begeleiding moet hier kunnen volstaan.” Vonnis op 16 april.  (GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer