Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © BELGA

Regering duwt praktijktests en mystery calls tegen discriminatie op arbeidsmarkt door

De arbeidsinspectie zal effectiever kunnen optreden tegen discriminatie op de arbeidsmarkt, door inspecteurs toe te laten om praktijktests en zelfs mystery calls uit te voeren. Ook het aantal discriminatiegronden wordt uitgebreid.

6 reacties

  • Carolus Vif

    3 jaar geleden
    zij die het meeste discrimineren zijn de politiekers zelf , probeer als niet zoon dochter familielid vaneen politieker maar eens een verkiesbare plaats op hun lijst te krijgen , zal niet lukken
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Alles is goed om de echte Vlaming de duvel aan te doen. Regeltjes a volonté. Is duidelijk dat men ze zoveel mogelijk de mond wil snoeren onder de mom van politieke correctheid. Maar wat met echte democratie en vrijheid van mening en keuze ?
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Dus de regering gaat beslissen wie je aanneemt.
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Een aanwerving is per definitie de vrije keuze van een werkgever. Men kan een werkgever dus niet veroordelen wegens discriminatie van een sollicitant, wanneer de werkgever als reden opgeeft "sorry, we hebben iemand anders aangeworven". Om dat als "discriminatie" te beoordelen hebben we geen arbeidsinspecteurs nodig, maar de Gedachtenpolitie van George Orwell.
  • Piere Robrechts

    3 jaar geleden
    Alleen zij die discrimineren hebben hier een probleem mee. Goed initiatief dus.