©  ISOPIX

Elise Mertens redt in Dubai zes matchpunten, maar strandt toch in halve finales

Elise Mertens (WTA 18) is uitgeschakeld in de halve finales van het WTA-toernooi in Dubai . Ze redde zes matchpunten, maar moest toch haar meerdere erkennen in Garbiñe Muguruza (WTA 16).

Werner Bourlez
Bron: BELGA

Mertens, het tiende reekshoofd, verloor in twee sets van het Spaanse negende reekshoofd: 6-4 en 7-6 (7/5) na 2 uur en 11 minuten.

Muguruza verloor in de eerste set meteen haar opslag, maar Mertens kon hier niet van profiteren en keek snel tegen een 4-1 achterstand aan. Die kwam de Limburgse niet meer te boven: 6-4.

In de tweede set wist de Belgische nummer 1 vier matchpunten te redden. En in de tiebreak kon Mertens nogmaals twee matchballen wegwerken, maar uiteindelijk trok Muguruza daarin met 7/5 aan het langste eind.

“Het was een heel spannende match”, zei Mertens na haar nederlaag. “Muguruza is een erg dominante speelster. Het is niet evident om winners tegen haar te slaan. Ik heb veel strijdlust getoond. Ik heb geprobeerd zo solide mogelijk te zijn tijdens de rally’s en haar veel ballen te laten slaan, met veel variatie. Want tegen Sabalenka zag je dat ze graag in een bepaald ritme speelt. Ik heb er alles aan gedaan om mee te doen, ik heb matchballen gered. Ik ben fier dat ik het haar lastig kon maken.”

Na heel wat weerwerk moest Mertens zich in de tiebreak van de tweede set gewonnen geven. “Het verschil is misschien hoe zij omgaat met de belangrijke momenten. Ze is altijd in staat tot iets extra. Ze kan de bal juist op de lijn slaan. Maar ik had niet de indruk dat ze me van het terrein kon spelen. Dat is positief. Ik ben tevreden over mijn spelniveau, al heb ik misschien wat minder goed geserveerd”, besloot Mertens.

Muguruza staat voor de 14de keer in haar carrière in de finale van een WTA-toernooi. Ze heeft zeven WTA-titels op haar palmares in de finale speelt ze tegen de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 63), die de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 54) versloeg met 7-5, 6-2..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer