De Verenigde Staten, Australië, Japan en India bundelen hun krachten voor meer coronavaccins in Zuidoost-Azië.
Volledig scherm
De Verenigde Staten, Australië, Japan en India bundelen hun krachten voor meer coronavaccins in Zuidoost-Azië. © EPA

VS, Australië, India en Japan bundelen krachten voor meer vaccins

De Verenigde Staten, Australië, Japan en India bundelen hun krachten voor meer coronavaccins in Zuidoost-Azië. Op een virtuele top van de vier landen, de zogenoemde Quad, presenteerde de Amerikaanse president Joe Biden een gezamenlijk initiatief om de productie van Covid-19-vaccins in Zuidoost-Azië "drastisch" op te schroeven.

  1. Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later ongedeerd gevonden in Amazon-pakhuis in Californië

    Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later ongedeerd gevonden in Ama­zon-pak­huis in Californië

    Maak kennis met Galena, een zesjarig timide huiskatje uit Utah. Je lijkt aan haar snoet te zien dat ze één en ander heeft meegemaakt. En dat is ook zo. Het beestje overleefde zes dagen lang zonder water of eten in een doos, tot ze door een Amazon-medewerkster in een pakhuis nabij Los Angeles, helemaal in Californië, werd gevonden. Bleek dat de poes thuis in een doos was gekropen die haar nietsvermoedende baasjes retour hadden gezonden. Daar zat ze dan, verstopt tussen enkele teruggestuurde schoenen.
  2. Waarom de VS sneller en meer ‘Janssen-vaccins’ krijgen dan wij
    PREMIUM

    Waarom de VS sneller en meer ‘Jans­sen-vac­cins’ krijgen dan wij

    De vreugde om de goedkeuring van het ‘Janssen-vaccin van Johnson & Johnson door het Europese geneesmiddelenagentschap was gisteren van korte duur. Het bericht dat de eerste leveringen aan Europa tot de tweede helft van april op zich zouden laten wachten, was een domper op de feestvreugde. Hoe komt het dat het ‘werkpaard’ van de Europese vaccinatiecampagne - dat in België en Nederland werd ontwikkeld, getest en geproduceerd- pas een maand na de goedkeuring in Europese armen kan belanden? In de VS duurde dat twee dagen. Is het een kwestie van dollars, of is er meer aan de hand?