In de woonkamer van Lynn (33) zijn Noortje (9) en Nima (7) bezig in hun werkschriften, Noya (5) doet rekenoefeningetjes. De jongste, Nuria (2), zit te kleuren - al durft ze haar zusjes soms even uit hun concentratie te halen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de woonkamer van Lynn (33) zijn Noortje (9) en Nima (7) bezig in hun werkschriften, Noya (5) doet rekenoefeningetjes. De jongste, Nuria (2), zit te kleuren - al durft ze haar zusjes soms even uit hun concentratie te halen. © Joel Hoylaerts / Photo News

Sinds corona krijgen derde meer kinderen thuisonderwijs: “Voor het eerst snappen ze het”

Het huisonderwijs in Vlaanderen kreeg dit schooljaar een flinke groeischeut, met een derde meer leerlingen die thuis door hun ouders onderwezen worden. Nu ze gerodeerd zijn, zochten we een aantal 'mamajuffen' en hun kinderen op. Begonnen ze er door corona wat onbezonnen aan, of willen ze nooit meer terug?

7 reacties

  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Als je dertig leerlingen hebt, en elk lesuur vijftien minuten aan persoonlijke aandacht besteedt, is dit dertig seconden per leerling of drie minuten per dag. Als je echt persoonlijke aandacht nodig hebt in een klaslokaal zit je niet in de juiste opleiding lijkt me.
  • Marion Van Saan

    3 jaar geleden
    Onderwijs van de toekomst
  • Jan Goostermans

    3 jaar geleden
    Er zijn zeker dikke profiteurs onder de leerkrachten welke al een half jaar minder dan halftijds werken. In de privé zijn die er even goed. Er zijn er echter veel meer, de overgrote meerderheid, welke er alles aan doen om zo goed mogelijk les te geven. Deze leerkrachten verdienen respect en niet telkens afgebroken te worden. @Patrick de Pauw: kom in het onderwijs als je denkt dat het zo gemakkelijk is.
  • Frans Van den Bossche

    3 jaar geleden
    Ok maar dan ook objectieve en onafhankelijke testen over de kennis op het einde van elk jaar.
  • Jose Thijs

    3 jaar geleden
    Ik heb vernomen dat er leraars zijn die maar 5 minuten uitleg geven en dat de studenten dan de rest van het uur taken moeten maken, en de rest van het uur moeten de studenten niet te veel vragen, wegens andere bezigheden van sommige leraars. Ook het platform smartschool waar de gegevens moeten worden verstuurd, blijkt niet altijd te werken, en dan wordt er een stuk van de andere lessen gemist, waardoor de studenten worden gestraft. Zulke leraars zouden dadelijk moeten worden ontslagen./