Een vrouw krijgt een coronavaccin toegediend in Californië.
Volledig scherm
Een vrouw krijgt een coronavaccin toegediend in Californië. © Photo News

Vrouwen melden vaker bijwerkingen na coronavaccin: hoe kan dat?

De meerderheid van de bijwerkingen na een vaccin tegen Covid-19 wordt gemeld door vrouwen, toont een onderzoek van het Amerikaanse gezondheidsinstituut CDC. Let wel, fysieke reacties zijn een teken dat een vaccin werkt.

15 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een nadeel van een beter werkend immuunsysteem is dat het kan overdrijven en het zich tegen het eigen lichaam kan keren.
  • jules van gestel

    3 jaar geleden
    meer vrouwen dan mannen last van bijwerking. in belgie zijn dubbel zoveel vrouwen als mannen gevaccineerd geen tijd voor protest van de mannen ? worden wij nu niet achtergesteld ? ik wil nu een vaccin en het enige dat ge hoort is dat ik wil er geen ik wel er geen van de die of de die? wel ik wil er een kan mij niet schele welk en ik wil het nu word volgend jaar 65 en heb 2 extra risico's
  • Severien De smedt

    3 jaar geleden
    Karen verwimp griep vaccins hebben wel meer dan 10jaar nodig gehad om te ontwikkelen en daar is 1vd bijwerkingen niet van dat je kan sterven. Je kan ook niemand aanklagen want alle bedrijven zijn hiervan vrijgesteld, zegt genoeg niet??
  • Roel Van Bael

    3 jaar geleden
    Omdat vrouwen toch zoveel sterker zijn ;)
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Jos Robben, en het vaccin tegen de griep dat bij net zo veel of zelfs meer mensen bijwerkingen heeft dan? Beetje verder kijken dan je neus lang is aub. En ja, ik heb ook geen vertrouwen in dat van AstraZeneca. Maar enkel omdat ik de werkzaamheid zwaar in twijfel trek. Idem dat van J&J: 65% kans dat het werkt. Das geen vaccin maar een lotterij!