Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Voordracht omstreden bestuurder VAF: Vlaams Belang distantieert zich van “misplaatste uitspraken over holebi’s”

Groen noemt de voordracht van oud-scenarist Jef Elbers voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) "slecht bestuur" van de Vlaamse regering. De Standaard bracht een aantal omstreden standpunten en uitspraken van Elbers onder de aandacht. Een gaypride vindt hij bijvoorbeeld "echt vies".

19 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Ik sluit me volledig aan bij Jef Elbers' controversiële visie die absoluut zeker onder "Vrijheid van Meningsuiting" valt, daarom zal hij ter zake niet gedagvaard worden door het Parket, zeker weten !
  • Erik Moens

    3 jaar geleden
    Elbers, de 'grote' scenario schrijver. Dat is toch ook die die Leopold 2, die andere held van het vb, zo schoon bezong. Waar een gehaat koningshuis al niet goed voor is als 't in hun kraam past.
  • Dick De Zeure

    3 jaar geleden
    Volledig akkoord dat iedereen de liefde mag beleven op zijn eigen manier maar als hetero moet ik ook niet proberen om obscene handelingen met mijn lief in het openbaar te doen want dat valt dan onder openbare zedenschennis. Waarom zou dit dan niet gelden voor de gay gemeenschap?
  • Hubert Collaer

    3 jaar geleden
    Ik waardeer Jef Elbers als een van de grote Brusselse zangers die geen blad voor de mond nam in zijn teksten en ons liet genieten van mooie muziek,daarom verdiend hij zijn plaats in het VAF,de rest is gewoon heisa van de correct denkende politieke partijen waarvan er leden zijn die hun zakken vulden met corruptie maar daar hoor je ze niet over fulmineren.
  • Ronny Dekimpe

    3 jaar geleden
    Ik ben zelf homo. Ga ik naar een gay pride? Neen, ik heb er geen behoefte aan. Ik denk niet in vakjes van geaardheid. Ik denk in vakjes van mensen. Komaan niet iedereen bij Vlaams Belang is anti. In iedere partij heb je pro's en contra's. Wel konden ze hun standpunt omtrent holebi's nu wel voor eens en voor altijd duidelijk maken. Op politiek vlak zeker een gemiste kans. Zeker van Tom van Grieken en van Dries van Langenhove.