Illustration
Volledig scherm
Illustration © Photo News

Man schiet na noodoproep voor familiaal geweld op agenten in Riemst: enkel politievoertuig geraakt

RiemstOp het kruispunt van de Trinellestraat met de Kattestraat in Millen (Riemst) heeft zaterdagavond een man geschoten, toen de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst arriveerde na een oproep over geweld binnen het gezin.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. DE VERZAMELAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiedenis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemeester stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”
    PREMIUM

    DE VERZAME­LAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiede­nis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemees­ter stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”

    “Ik moest nog één Belgische bajonet hebben, maar die kostte maar liefst 90.000 frank.” Dus besloot Nico Olislagers (73) uit Tongeren om zijn wapenverzameling achterwege te laten en zich te focussen op alles wat met de oudste stad van België te maken heeft. Als zoon van een moeder uit Lanaken en een vader uit Borgloon is hij geen rasechte Tongenaar, maar hij mag zich na al die jaren zeker zo noemen. Zijn volledige kelder en delen van zijn huis zijn ingepalmd. “Toch koester ik nog één droom”, vertelt Nico. Wij gingen langs in het minimuseum bij Nico thuis.
    Tongeren