Links: Jef Elbers, rechts: Kenneth Taylor, de voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
Volledig scherm
Links: Jef Elbers, rechts: Kenneth Taylor, de voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds. © Belga, Didier Verbaere

VAF-voorzitter niet mals voor Vlaams Belang na voordracht Jef Elbers: “Dit is spuwen in gezicht van holebi's”

Kenneth Taylor, de voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), noemt de Vlaams Belang-voordracht van Jef Elbers als lid van de raad van bestuur "spuwen in het gezicht van holebi's en de audiovisuele sector". De oud-scenarist kwam in het oog van de storm terecht omwille van een aantal omstreden standpunten en uitspraken. Vlaams Belang distantieerde zich al van die uitspraken, maar dat is volgens de VAF-voorzitter niet voldoende. 

39 reacties

  • Philippe Vanbelleghem

    3 jaar geleden
    En altijd maar het Vlaams Belang viseren . Mijn steun blijven ze hebben.
  • Albert Gysels

    3 jaar geleden
    Jef, je mag van mij zeggen en denken wat je wil, ook al ben ik het niet mee eens. dat noemt democratie en vrijheid van meningsuiting die steeds sneller verdwijnt in het Westen..
  • Jan Koopman

    3 jaar geleden
    Zo veel kleuren, zo veel meningen. Is niet aan VAF om te bepalen wat de juiste mening is, dat is aan de kiezer, en die heeft gesproken. Misschien moeten de haters is het interview ten gronde lezen, "zonder waardeoordeel". Iedereen doet in zijn privé wat hij wil, iedereen gelijke rechten... maar je kan op politiek niveau geslachtsoperaties niet normaliseren.
  • Peeters Wim

    3 jaar geleden
    Zie niet in wat het probleem is. Zolang zijn werk door zijn persoonlijke mening niet negatief beïnvloed wordt zegt die man wat hij wil. Vrije meningsuiting bestaat precies niet meer in dit land, alleen maar als het voor sommigen goed past blijkbaar.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Het VAF is een Vlaamse instelling dat wordt betaald met gemeenschapsgeld. Als het VB denkt dat Jef Elbers daar zijn mening niet mag zeggen maar aan politiek moet doen dan begrijpt het VB niet wat het begrip "vrije mening " betekend. Wat kan het VB in een regering met deze opvatting gaan doen ? Alleen steun gaan verlenen om onze vrijheid verder te beknotten!