Marc Van Ranst et Erika Vlieghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst et Erika Vlieghe. © Photo News/Belga

INTERVIEW. Marc Van Ranst en Erika Vlieghe blikken terug: “Wat ik dit jaar geleerd heb: je moet niet alles persoonlijk nemen”

Voor de ene zijn ze de kanaries in de koolmijn, voor anderen de boemannen die ons al een jaar weghouden van vrienden en café. “Maar wij hebben geen beslissingsmacht. Je wil niet afgerekend worden op beslissingen die een ander heeft genomen.” Marc Van Ranst en Erika Vlieghe vertellen in De Morgen over het voorbije coronajaar.

18 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    "je moet niet alles persoonlijk nemen”: zeg dat eens aan oude mensen die een boete van 250 euro kregen omdat ze vorig jaar even aan het uitrusten waren op een bankje...
  • Kris Kras

    3 jaar geleden
    Vlieghe , supermadam.
  • Edward Verschooten

    3 jaar geleden
    Ik heb zeer veel respect voor de virologen en ben hen dankbaar. Dat is het overgrote deel van de bevolking. Er is een ding spijtig. Als voor de zoveelste maal de eindtermen herbekeken worden en er wordt terug ingevoerd dat onze kleinkinderen terug exacte data moeten kunnen verwerken in de geschiedenisles, dan zal volgende vraag op de examens prijken: " in welk jaar startte de covid-19 pandemie en wie waren de helden die de bevolking onderwees en stuurde?" Ocharme die kinderen :-).
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    In de ploeg virologen stel ik alle vertrouwen ook al denk ik soms zijn ze er weer, blijf ik de regeltjes volgen. Dit heb ik niet tegenover de regering
  • luc vlemincx

    3 jaar geleden
    Zij hebben geen beslissingsrecht zeggen ze, toch dringen zij de maatregelen op aan de regering en hebben de nodige commentaar wanneer ze niet letterlijk uitgevoerd worden. Dus wie bestuurd het land ?