AFP
Volledig scherm
© AFP

36 agenten gewond en tiental arrestaties na rellen in Luik, winkelmanager getuigt: “Met klanten naar voorraadkamer gevlucht”

Het stadscentrum van Luik was gisteren het toneel van zware rellen na een Black Lives Matter-betoging. Heethoofden keerden zich tegen de politie en handelszaken werden geplunderd. In totaal raakten 36 agenten gewond. Negen van hen moesten naar het ziekenhuis. Winkeliers en klanten beleefden bange momenten. “Ik zag in hun ogen dat ze hier waren om vernielingen aan te richten”, vertelt gerante Katia over de relschoppers aan RTL Info. Een tiental relschoppers is gearresteerd, aldus de Luikse politie. Vier van hen zijn minderjarig.

79 reacties

  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Toch raar dat de politie niet de nodige bewapening heeft om de ergste gevallen onder deze meute uit te schakelen en te arresteren. Er is toch niet dodelijk materiaal genoeg in de aanbieding waarmee ze te werk kunnen gaan. Nu hebben ze 36 gewonde in hun rangen dat hadden ze kunnen beperken door juist en gericht ingrijpen.
  • Vera Bres

    3 jaar geleden
    dit is nu de schuld van onze politici, door het gepamper is het zo ver gekomen , laat ze maar binnen en ja geef ze maar een leefloon !! nu zullen de politie mensen worden vervolgd voor geweld , ja gaat dat in Belgie , leve de traditionele partijen ,met op kop groen en de katholieken !! en nog ontkennen ze dat migratie volledig is mislukt !
  • Johan Billiet

    3 jaar geleden
    Ik neem aan dat die politiemensen nu toch worden vervolgd wegens geweld...??
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Meer agenten gewond dan relschoppers opgenomen . De omgekeerde wereld in Belgie . De burgemeester van LUIK krijgt al de stemmen van de Congolezen .
  • Philippe Thooth

    3 jaar geleden
    Om te wenen ... BLM betoging omwille van bijtgrage Afrikaanse Madam en dus een adequate aanpak van Politie. Bijna 5 dagen later marche van BLM op poot gezet ... Politie is te geweldadig, dus komen er TBC's op af (training-baskets-casquettes)... Dat uitschot mag niet opgepakt worden omdat teveel NGO's er zich mee zouden moeien en het weer op het gebruikelijke RACISME zou uitdraaien !