© AFP

Pieters 55e en Colsaerts 81e na eerste ronde PGA Championship golf

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben zich met een respectievelijke ronde in 71 en 72 slagen in de middenmoot van het klassement genesteld na de eerste ronde op het PGA Championship golftoernooi (Major/9.098.350 euro) in het Amerikaanse Springfield (New Jersey).

Pieters, die net als Colsaerts op de tweede parcourshelft van start ging, moest op de twaalfde hole van de vierde en laatste Major in het golfseizoen een bogey op zijn kaart schrijven. De 23-jarige Antwerpenaar lukte echter drie birdies op de holes veertien, zeventien en achttien, waarmee hij even in de top-10 klom. Op de holes één, zes en zeven zag hij de bal tot driemaal toe in een bunker verdwijnen wat hem evenveel bogeys koste. Met zijn ronde in één over par staat hij op gelijke hoogte van onder meer de Engelsman Danny Willett, de regerende Masters-kampioen, de Amerikaan Phil Mickelson, vijfvoudig Major-winnaar en de Amerikaan Bubba Watson, tweevoudig Masters-kampioen.

Brusselaar Colsaerts putte op de achttiende hole een birdie weg en bleef tot zijn veertiende hole in de top-20. Net als Pieters ging hij op de zesde en zevende hole in de fout waar hij een bogey en een dubbele bogey moest incasseren. Het Belgische duo deed het wel beter dan de Noord-Ier Rory McIlroy en de Amerikaan Dustin Johnson. McIlroy, de winnaar van 2012 en 2014, kwam niet verder dan een ronde in 74 slagen en werd naar een 120e plaats verwezen. Johnson, eerder dit seizoen US Open-winnaar en tweede op het Open Championship, moest zelfs 77 slagen op zijn kaart schrijven wat zich vertaalde in een gedeelde 143e plaats.

De leiding is voor Jimmy Walker, hij lukt een ronde in 65 slagen. De 37-jarige Amerikaan, goed voor vijf PGA Tour-overwinningen, kwam rond in vijf onder par na zes birdies en één bogey. Walker telt één slag voorsprong op de Duitser Martin Kaymer, de winnaar van 2010, de Argentijn Emiliano Grillo en de Engelsman Ross Fisher. De Zweed Henrik Stenson, twee weken geleden winnaar van het Open Championship, staat op een gedeelde vijfde plaats na een ronde in 67 slagen. De Australiër Jason Day, ‘s werelds nummer één en de regerende kampioen, kwam rond in 68 slagen, goed voor een gedeelde negende plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer