De actie tegen geweld in het stadspark van Dilsen-Stokkem. © Mark DREESEN

Stilte voor homofobie en aandacht voor tieners die anders zijn

DILSEN-STOKKEM -

Eén minuut stilte was er zondag in het stadspark van Dilsen-Stokkem voor homofobie. Maar de actie ging verder dan dat. Er werd aandacht van ouders en leerkrachten gevraagd voor tieners die andere gevoelens hebben en daar soms geen raad mee weten.

Zo’n 50 sympathisanten woonden de actie in het park bij. “De actie staat in het teken van homofobie en dit na de moord op David Polfliet door drie minderjarigen”, aldus Philippe Boumans van de holibivereniging Kiss of colour Dilsen-Stokkem. “Maar het is ook een actie waarbij ik aandacht vraag van ouders die tieners hebben met andere gevoelens”, aldus Leopold Lindelauff van het Regenbooghuis Limburg. “Deze tieners weten soms niet waar met hun vragen ze terecht kunnen. Zeker niet als hun ouders blijk geven dat ze er niet over willen praten en die mijnheer of mevrouw met de regenboogvlag beter niet te zien is op het scherm of sociale media. Velen, zelfs volwassenen, kampen met deze gevoelens. Vaak worden ze op school of op straat nagewezen door leerlingen en leerkrachten. Vaak worden ze ook gehoord en kunnen jongeren wel terecht met hun gevoelens bij vrienden of leerkrachten die er wel aandacht voor hebben. Het is jammer dat sommige mensen anderen het leven beroven voor hun anders zijn.”

Burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld) van Dilsen-Stokkem sprak de aanwezigen toe dat de stad waardering heeft voor iedere burger. “We tonen dit aan door de regenboogvlag uit te hangen aan het stadhuis. Sinds 2003 is het homohuwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen in België mogelijk om samen gelukkig te worden. Dat we na 18 jaar hier samen staan voor de gevel van dit stadhuis om eerbied te hebben voor ieder zijn gevoelens is jammer. Er is dus nog een lange weg af te leggen.” De minuut stilte voor de vermoorde David Polfliet werd in Dilsen-Stokkem afgesloten met een applaus van erkentelijkheid en dat dit nooit meer mag gebeuren.

(MMD)  

www.regenbooghuislimburg.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer