BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Pechvogel Roglic verliest gele trui in slotrit, Schachmann wint voor tweede jaar op rij Parijs-Nice

WielrennenPech, pech en nog eens pech. Primoz Roglic had de eindzege al zo goed als binnen, maar het mocht niet zijn. Dankzij een valpartij en mechanische pech bij de Sloveen, wint de Duitser Maximilian Schachmann voor het tweede jaar op rij de Koers naar de zon. De overwinning in de slotrit was voor de Deen Cort Nielsen.

12 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Wat een dwaze commentaren. Van Looy, Merckx, Maertens... die reden toch ook altijd om alles zelf te winnen. Nog veel meer dan nu het geval is. Waren altijd de enige kopman in de ploeg waarvoor hele goede renners moesten knechten. Toen Sean Kelly niet meer moest knechten voor Maertens reed hij nog een mooier palmares bij elkaar dan zijn vroegere kopman.
  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Als je een bezetene achter iemand achter rijd zoals die jonge Zwitser gisteren die niks voorstelde in het klassement maak geen vrienden in de koers ,het is een dikke egoist die niemand iets gunt Wk van verleden jaar was het schoonste voorbeeld ervan !
  • Kris Claes

    3 jaar geleden
    Roglic was veruit de beste en verdiende de eindzege. Maar het blijft koers en de beste wint niet altijd. In tour moest hij zijn sportieve meerdere erkennen in pogacar. Nu verloren door niet sportieve wijze. Zeer groots hoe hij bleef werken en bij aankomst Shachman feliciteerde. Team jumbo heeft te weinig goede steun voor hun kopmannen. Dit gaat hen nog overwinningen kosten.
  • Myrtle Marien

    3 jaar geleden
    Hij had beter voor Van Aert gereden in de Tireno
  • Etienne De Bondt

    3 jaar geleden
    Bij Jumbo is er werk aan de winkel, Van Aert twee dagen veel te vroeg alleen en nu vandaag ook Roglic.