maandag 15 maart 2021 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Achel-waremme 3-0

Achel stapje dichter bij Europees ticket

Achel kwam zaterdag zoals verwacht niet in de problemen tegen Waremme. Star of the game Verschueren en co wonnen met 3-0 en staan nu solo aan de leiding in de poule. Een Europees ticket wenkt.

Met Ward Van Dyck en middenman Tim Smit in een glansrol haalde Achel gemakkelijk de eerste twee sets binnen. Een sterk serverende Fafchamps bracht Waremme in set drie in betere papieren: 2-8. Maar Campforts, Smit, Dussart en vooral een pak fouten aan Luikse zijde waren voldoende voor een droge 3-0. Een zorgeloze avond dus voor coach Jan Meertens, die geen enkele wissel doorvoerde. Ook Staples bleef dus een hele wedstrijd in de huppelhoek.

Door de 3-2-nederlaag van Aalst in Gent deed Achel ook nog een zaakje in het klassement. Tectum is nu alleen leider met 2 punten meer dan de ajuinen, Gent volgt op 3 eenheden. Met 3 punten op het veld van Aalst kan Achel komende zondag een grote stap richting poulewinst zetten. (rkb)

Sets: 25-19, 25-16, 25-20.

Achel: Campforts 11, Van Dyck 13, Smit 13, Dussart 6, Verschueren 1, Koelewijn 9. Libero: Brouns.

Waremme: Predius 9, Fafchamps 5, Evrard, Zuidberg 3, Detandt 8, Abinet 13. Libero: M. Perin. Kwamen in: Lallemand, Malisse, P. Perin.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws