Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al compleet in lichterlaaie. ©  pz Mechelen-Willebroek

De brand ging met een grote rookontwikkeling gepaard. ©  pz Mechelen-Willebroek

De kleine vrachtwagen is rijp voor de schroothoop. ©  TDK

1 / 3
thumbnail: Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al compleet in lichterlaaie. 
thumbnail: De brand ging met een grote rookontwikkeling gepaard. 
thumbnail: De kleine vrachtwagen is rijp voor de schroothoop. 

Kleine vrachtwagen brandt volledig uit in Leopoldstraat

Mechelen -

In de Leopoldstraat in Mechelen, vlakbij het rond punt aan het Koning Albertplein, is maandagochtend een kleine vrachtwagen volledig in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond. Tijdens de bluswerken werd de drukke straat wel afgesloten en leidde de politie het verkeer om.

Hoe het vuur precies is kunnen ontstaan is nog niet helemaal duidelijk, maar vast staat dat de kleine vrachtwagen volledig in lichterlaaie stond bij aankomst van de brandweer. Uiteindelijk was het vuur snel onder controle, maar het voertuig is wel rijp voor de schroothoop.

De brand ging met een hevige rookontwikkeling gepaard, die in het hele stadscentrum en de stationsomgeving te zien was. “Tijdens de bluswerken hebben onze mensen de Leopoldstraat afgesloten voor het verkeer en een plaatselijke omleiding ingelegd via de Van Kerckhovenstraat. Gelukkig was de situatie snel onder controle en kon er na een tijdje overgegaan worden tot het openstellen van één rijvak richting station”, zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Ook een geparkeerde auto raakte tijdens de brand beschadigd door de hitte en rondvliegende brokstukken. De geteisterde lichte vrachtwagen is compleet vernield. Niet alleen de cabine is volledig uitgebrand, ook laadruimte is door het vuur getroffen. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

Omstreeks half negen, bijna twee uur na het ontstaan van de brand, was de kleine vrachtwagen weggetakeld en werd de rijbaan helemaal weer vrijgegeven.(tdk, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER