thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Koopkracht gezinnen gemiddeld gestegen in 2020, maar ongelijkheid neemt toe

Ondanks de coronacrisis, is de koopkracht van de meerderheid van de gezinnen er vorig jaar op vooruit gegaan. Maar ook de ongelijkheid is in 2020 toegenomen. Voor wie het al moeilijk had om rond te komen, was 2020 extra lastig. Dat blijkt maandag uit een enquête van de verbruikersorganisatie Test Aankoop naar de koopkracht en het spaarpotentieel van de consument.

17 reacties

  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Pensioen - 5€ is dat verbetering en alles duurder.
  • Jacques Huysentruyt

    3 jaar geleden
    terwijl alles duurder geworden is hebben zelfs nog mijn pensioen verminderd
  • Jos Roofthooft

    3 jaar geleden
    ik krijg 5 euro minder per maand (pensioen)
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    En de gepensioneerden betalen nog steeds een 'tijdelijke crisisbelasting' uit 1993 met een mooie naam: de 'solidariteitsbijdrage op de pensioenen'. Gezien we al menig crisis later zijn, en er in deze coronacrisis met veel geld gesmeten wordt: wanneer gaat de regering deze pestbelasting eindelijk eens afschaffen, of verdienen gepenioneerden neit wat extra koopkracht volgens Vivaldi?
  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Gedaald. Hoe kan het ook anders? Een minderheid die essentieel was, mocht werken en vervolgens heeft de regering de economie stilgelegd. Is het de doelstelling mensen uit hun kot te lokken na een jaartje lockdown met zo'n onzin? Je hebt meer verdiend dan het jaar voordien. Het nieuwe normaal heeft toegeslagen?