Onze columnist Hugo Camps over Jean-Pierre Monseré, vandaag 50 jaar overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze columnist Hugo Camps over Jean-Pierre Monseré, vandaag 50 jaar overleden. © KOS/HLN

Hugo Camps over ‘Jempi’ Monseré, vandaag 50 jaar overleden: “Zijn naam gonsde niet door de huiskamers zoals Merckx, maar hij was geliefder”

WielrennenHet is vandaag 50 jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van Jean-Pierre Monseré, die op 22-jarige leeftijd als wereldkampioen overleed na een accident in de koers. Onze columnist Hugo Camps is hem nog lang niet vergeten. “Het was een moord op de schoonheid van een sportief wonderkind.” 

5 reacties

  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Spijtig we zullen het nooit weten maar ik denk dat hij beter zou zijn dan Merckx. Een lichtgewicht die zeker zo goed een berg kon oprijden als Eddy want bij hem was het ook zuivere kracht! Dit is zeker niet geschreven om Eddy af te breken want hij was uitstekend,nee super. Vergelijken kan je nooit want er zijn veel goeie renners geweest en ieder met zijn tijd!
  • Lisette Van Eester

    3 jaar geleden
    Boudewijn Gabriels : Nooit zal ik Jempi Monsère vergeten, een groot kampioen, kon tamelijk goed veldrijden.
  • Gilbert waterschoot

    3 jaar geleden
    Super mens en super coureur ,maar t mocht niet zijn ,k was grote fan ,
  • robrecht Peeters

    3 jaar geleden
    Van Steenbergen, Van Looy, Monsère, De Vlaeminck waren geliefd en bewonderd omdat ze mannen in tegenstelling tot het kin Merckx die op zijn 31ste reeds moest stoppen. Wanneer eens het echte verhaal over de laatste jaren van zijn carrière meneer Camps. Op uw leeftijd toch niet meer bang de waarheid te onthullen. Of over Giro waar Van Schil de Boomenaar van ploeg Van Vaerenberg waarmee Merckx steeds in combine reed afsloeg,in gracht reed omdat ontsnapt hij zich niet volgens scenario liet inlopen
  • Gino Vanhaelewyn

    3 jaar geleden
    Een hélé grote meneer onze Jempi Rodenbachzoon in hart en nieren We zullen joe nooit vergeten