Soap rond buurtweg gaat door: bouwheer Eurostadion dreigt met kranen

© Stijn Cools

Nadat de gemeenteraad van Grimbergen heeft beslist de buurtweg die over het terrein van Parking C loopt niet af te schaffen, heeft bouwheer Ghelamco vandaag een graafmachine laten komen.

sco, mg

De gemeenteraad van Grimbergen had donderdagavond geen meerderheid gevonden voor de afschaffing van de buurtweg op Parking C. De afschaffing is noodzakelijk voor het bekomen van de nodige vergunningen voor de realisatie van het Eurostadion. Hoe het nu administratief verder moet is nog onduidelijk.

Vrijdag liet bouwheer Ghelamco een graafmachine ter plaatse komen om de gemeente onder druk te zetten. Er werd uiteindelijk niet gegraven, maar de buurtweg werd wel al afgespannen met linten. Met de actie wil Ghelamco aantonen dat de buurtweg al een hele tijd niet meer wordt gebruikt, aangezien er zelfs een graafmachine aan te pas komt om hem te vinden.

Stemming

Meerderheidspartij Groen stemde tegen de afschaffing van de buurtweg. Twee leden van de Franstalige oppositie UF stemden voor en één onthield zich. Dit resulteerde in een staking van stemmen: zestien voor, zestien tegen en één onthouding waardoor de buurtweg niet afgeschaft wordt.

Om de schrapping van deze buurtweg te bekomen spande bouwheer Ghelamco vorig jaar een zaak aan voor de vrederechter van Grimbergen. Die stelde in zijn vonnis van 5 september 2016 dat er van verjaring van de buurtweg geen sprake is. Hij wees echter wel op enkele vaststellingen die duiden op een sterk verminderd gebruik. Zo kan de buurtweg door de aanwezigheid van vele auto’s op Parking C in de praktijk niet meer gebruikt worden als er evenementen plaatsvinden in de Heizelpaleizen. De vrederechter beval Grimbergen daarom op straf van een dwangsom binnen de maand een formeel verzoek te richten tot de deputatie om de buurtweg af te schaffen.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen