De Italiaanse politie stopt een auto in Rome vandaag. De bewegingsvrijheid in de nieuwe rode zones wordt ernstig ingeperkt.
Volledig scherm
De Italiaanse politie stopt een auto in Rome vandaag. De bewegingsvrijheid in de nieuwe rode zones wordt ernstig ingeperkt. © AP

OVERZICHT. Italië maakt zich op voor nieuwe lockdown, ook andere Europese landen draaien door nieuwe golven de duimschroeven aan

In verschillende Europese landen worden de duimschroeven opnieuw aangedraaid door barslechte coronacijfers. Landen als Italië, Malta en Hongarije grijpen opnieuw naar een lockdown. In Frankrijk wil men een derde lockdown koste wat het kost vermijden, in Duitsland blijft men nog hopen op een verder versoepelingspad. Wat gebeurt er waar? Een overzicht van de situatie en de coronamaatregelen in verschillende Europese landen waar de curve weer de hoogte in gaat.

27 reacties

  • Percy Pursewarden

    3 jaar geleden
    Overal een nieuwe lockdown en Bart De Wever vraagt om de horeca te openen tijdens de paasvakantie. Hoe wereldvreemd kan je zijn?
  • Ludwig VdB

    3 jaar geleden
    Als ze overal strengere maatregelen opleggen moeten wij dringend versoepelen. Overal verbannen ze het astra-vaccin maar hier is geen vuiltje aan de lucht. En als het misloop is het toch niet hun leven en dragen ze 0,0 verantwoordelijkheid.
  • Hugo Stigletz

    3 jaar geleden
    Maar terwijl de besmetingen hier stijgen gaan wij wel versoepelen plots Vivaldi wil zich populaire maken
  • Jan Varenberg

    3 jaar geleden
    We zijn een jaar verder... Behalve voortdurende wijzigingen in de maatregelen en lockdowns die de mensen beperken in hun vrijheden is er niets veranderd op een jaar tijd, het is een virus en dat blijft het. Leer er mee leven, zoals de Zweden die amper aanpassingen hebben moeten doen en nog steeds hun normale leven kunnen voortzetten.
  • Depre Benny

    3 jaar geleden
    België heeft beslist te versoepelen voor de scholen en zet dan ook de achtervolging in op de nu stijgende landen en is hoopvol ze te kunnen bij benen. Erg heel Erg.
  1. Taskforcebaas Dirk Ramaekers tempert verwachtingen Beke: “11 juli is beetje optimistisch”
    PREMIUM

    Taskforce­baas Dirk Ramaekers tempert verwachtin­gen Beke: “11 juli is beetje optimis­tisch”

    AstraZeneca levert in het tweede kwartaal dik twee miljoen vaccins minder dan afgesproken, Janssen vangt dat tekort mogelijks op en minister Beke zegt dat elke meerderjarige Vlaming op 11 juli één vaccinprik zal hebben gekregen. Het regende dit weekend vaccinnieuws, maar wat moeten we er nu écht van onthouden? Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, brengt duidelijkheid. 4 vragen, 4 antwoorden.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”