Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker © BELGA

Staatssecretaris voor Consumentenzaken De Bleeker waarschuwt voor misleidende reclame via influencers

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) lanceert een sensibiliseringscampagne om consumenten die misleidende reclame zien passeren op sociale media, bijvoorbeeld via influencers, aan te sporen om dat te melden via het meldpunt van de FOD Economie. Op lange termijn werkt De Bleeker samen met de sector aan een duidelijker wettelijk kader, kondigde ze aan op een persconferentie.

8 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    doelgroep zijn meestal de jongeren en veel scholieren. Leer hen via de school "kritisch denken ipv een volgzaam schaap te wezen. Pak met een wetsvoorstel de reklamewerld aan want de geldscheppers van inluenzers zijn daar in de leer geweest.
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Dit is waardevolle informatie! Volgende waarschuwing: Zak niet door je knieën, anders zit je!
  • JAN KARMELIET

    3 jaar geleden
    De Bleeker was PO in de Commissie..dat is dus een job gelijk er duizenden rondlopen in Commissie, maar omdat ze toevallig op een lijst stond is die nu Minister, kan je geloven. Kunnen we die nou rap afvoeren aub?
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Domheid op internet is blijkbaar iets waar de overheid zich mee bezig houd. Maar als je politiekers zelf hoort liegen en bedriegen dan is er geen vuiltje aan de hand. Politiekers, verbeter de wereld en begin met je eigen leugens te stoppen, want jullie zijn nog veel erger!
  • Guido Ceuleers

    3 jaar geleden
    Spijtig genoeg zijn het vooral de jongeren die zich laten beïnvloeden door influencers. Ik ben een volwassene en heb nog nooit de moeite gedaan om een artikel of filmpje van influencers te lezen of te bekijken.Ben wel verstandig genoeg om zelf iets te kiezen en mij niet te laten beïnvloeden.