Ingrid Caeckaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Caeckaert. © JVK

Precies 30 jaar geleden werd Ingrid (26) gruwelijk vermoord met 62 messteken, gerecht staat nog steeds voor raadsel: “Toch maakte dader één cruciale fout”

Knokke-Heist“Waarom moest onze dochter dood?” Met die vraag lopen de ouders van Ingrid Caeckaert nog steeds rond. Dag op dag 30 jaar geleden, op 16 maart 1991, werd de 26-jarige vrouw met 62 messteken vermoord in de trappenhal van een appartementsgebouw in Knokke-Heist. “We zijn nog altijd op zoek. En dat is frustrerend”, zegt gewezen onderzoeksrechter Christine Pottiez. De perfecte moord? Bijna... 

  1. Na bouw in recordtijd is de Sportdoze nu ook officieel geopend: “Een van de mooiste sportcomplexen die ik in België al zag”
    PREMIUM

    Na bouw in recordtijd is de Sportdoze nu ook officieel geopend: “Een van de mooiste sportcom­plexen die ik in België al zag”

    Met de onthulling van een muurplaat, het doorknippen van een lintje en enkele toespraken werd het nieuwe sportcomplex in Blankenberge dit weekend plechtig geopend. “Ondanks alle moeilijkheden werd dit project in een recordtijd gerealiseerd”, zegt schepen van Sport Jurgen Content (Vooruit). Twee lokale sporthelden zagen hun naam vereeuwigd in het zwembad en de grote sporthal.
    Blankenberge
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge