EPA
Volledig scherm
© EPA

OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorg weer boven de 500, aantal besmettingen stijgt verder

Er liggen in België opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorgen van de ziekenhuizen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is geleden van 28 december dat er nog zoveel coronapatiënten op intensieve zorgen lagen. Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen.

32 reacties

  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    Het gaat wat op en af.Dat is nog geen reden om paniek te zaaien.Maar wel een reden om de vaccinaties sneller te laten verlopen.Gelukkig dat minister VDB de vaccinaties met AstraZeneca niet stopzet.Ik was ook eerst wat bezorgd maar dat is nu weg.Tegen 1 mei zien we wel.
  • Jan Schrauwen

    3 jaar geleden
    Hopelijk is er enige concrete duidelijkheid waar de nieuwe besmettingen vooral vandaan komen of het wordt weer een natte vinger oefening. Verder nog zaken versoepelen lijkt niet meer haalbaar en mogelijks zal men moeten verstrengen want de vaccinatiegraad is nog te laag,
  • Etienne Callebout

    3 jaar geleden
    Bij deze vraag ik aan elke burger van dit land om in hun kot te blijven en verre verplaatsingen niet uit te voeren .Zodanig dat we op 1 mei alles kunnen open gooien en gematigd uit de bol kunnen gaan ,ons pintje aan de bar of café te kunnen nuttigen ,ons te kunnen te goed doen aan gastronomie van de bovenste plank en vooral de zelfstandige ondernemer volledig te steunen ,koop lokaal en nuttig Europees .Zo kunnen we allen de zomer vrij en vrolijk doorbrengen in binnen en buitenland .
  • Luc Wijnhoven

    3 jaar geleden
    En net nu worden de 65 tot 74 totaal vergeten; zelf bij de jongeren zijn er 2x zoveel gevaccineerd.
  • RIET HEIRMAN

    3 jaar geleden
    De aHeeht niet, tenzij in Brussel of Namen misschien. Ik zou graag weten wie er toch in het ziekenhuis terecht komt (leeftijd, geslacht, oorsprong, al dan niet obees enz.) maar dergelijke info mag je zelfs niet vragen, laat staan dat je die ergens vindt.