REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Varianten coronavirus ontwikkelen zich in mensen met zwak immuunsysteem”

Het coronavirus profiteert mogelijk van mensen met een zwak immuunsysteem, zoals kankerpatiënten, om varianten te ontwikkelen. Dat beweren experten die daar meer en meer van overtuigd zijn. De hypothese is belangrijk, omdat varianten, zoals de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse, vaak een pak besmettelijker zijn dan hun voorgangers.

14 reacties

  • Wouter Beyen

    3 jaar geleden
    veel mensen zijn kasplantjes, een kerngezond kasplantje is vatbaarder dan een buitenplantje met snotneus. En het zal niet beteren want reclame voor sterke desinfecteringsmiddelen voor gebruik in ieder huis slaat aan. Dettol hoort thuis in dokterpraktijk of ziekenhuis, niet in de huiskamer. Mijn tandarts raadde Hextril af als mondspoelmiddel omdat het ook de goede bacteriën doodt, terwijl die zorgen dat er geen plaats is voor gevaarlijke bacteriën. Is net zo belangrijk in de keuken.
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    De Bretoense variant die gevonden werd in Frankrijk ,daar horen we weinig van en Van Gucht kent die . De Zuid -Afrikaanse variant mogen we verwachten als er weer reizen mogelijk zijn. Een virus reist gratis mee .
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er werd van in het begin al beweerd dat dit virus zich tientallen keren sneller repliceert dan normale corona virussen. Dan zou het ook normaal zijn dat er veel sneller meerdere mutaties ontstaan.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Laten we eerlijk zijn, een vaccin zal dit niet bevorderen. Griep muteert ook jaarlijks. Dit betekent dat we elk half jaar opnieuw ons moeten laten inspuiten. Nee dank u. Niet met die rommel van Astra Zenica. Het is geen eenmalige inspuiting, maar dat vertelt niemand. Universitairen wetenschapper in de familie raadt mij AZ af. Zelf hebben ze pfizer.
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Ook vaccinatie bevordert mutaties, een virus wil overleven, en doet dat via mutaties, virus zoekt dus andere wegen om het vaccin te slim af te zijn.