Brandon Boulware.
Volledig scherm
Brandon Boulware. © ACLU

Vader van transgender dochter deelt emotionele getuigenis in parlement: “Ik had een kind dat nooit lachte”

“Jarenlang heb ik mijn dochter doen ontkennen wie ze echt was. Dat maakte haar doodongelukkig.” Het pleidooi van een vader tegen een wet die de rechten van minderjarige transpersonen in de Amerikaanse staat Missouri moet inperken, wordt op de sociale media op luid applaus onthaald.

5 reacties

  • Karel Dierckx

    3 jaar geleden
    Het gaat hier specifiek om minderjarigen. Niet overdrijven met competitievervalsing, dit is een hobby, niet meer of niet minder. Sportbonden mogen daarbij nog altijd volledig vrij bepalen wat ze toelaten. Wat deze vader aanklaagt - volledig terecht - is dat er een harde lijn getrokken wordt door de politiek die met niets rekening houdt, die nergens voor nodig is en die de autonomie van bonden en verenigingen wegneemt. “Government overreach”, waar Republikeinen anders allergisch aan zijn.
  • Kathleen Laermans

    3 jaar geleden
    Een pakkend getuigenis van een prachtige vader. Ikzelf ben ook een transvrouw en dochter van 2 fantastische ouders zij hebben me aanvaard zoals ik ben, en dit na zoveel jaren van depressie en verdriet en zelfmoord pogingen. Ik ben blij dat ik eindelijk in het juiste lichaam zit. En leven kan. Grtjs kathleen laermans
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Dan moet de maatschappij een mens met 'het' aanspreken. Het mens. Zolang dat niet gebeurt, is iedereen man of vrouw. Je kan jezelf 'x' noemen, maar dan moet je ook 2 geslachtskenmerken hebben. Anders ben je een man, of een vrouw.
  • Merlijn Picavet

    3 jaar geleden
    Als transgender mannen gaan sporten met gewone natuurlijke vrouwen zal de competitie dermate vervalst worden dat elke wedstrijd een farce is. Zelfs indien ze hormonen en andere determinerende specificaties in rekening zouden kunnen brengen.
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    Normaal dat transgenders niet mogen meedoen in sportcompetities. Doping mag niet, maar een man die vrouw wil worden zal zeker een heel groot voordeel hebben in vele sporten, zeker in krachtsporten.