Daniel Karmann/dpa
Volledig scherm
© Daniel Karmann/dpa

Ongeveer 255.000 vaccins van Pfizer versneld geleverd - Vandenbroucke betreurt Europese “kettingreactie” rond AstraZeneca-vaccin

Er liggen in ons land opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorgen van de ziekenhuizen. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal besmettingen blijft stijgen, maar er is wel een daling in het aantal overlijdens. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.

64 reacties

  • Steven Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Wat hebben wij Belgen toch weer geluk dat onze politici en virologen zoveel slimmer zijn dan die van onze buurlanden ! Of zien sommigen een kans om een inhaalslag te maken in een belabberde vaccinatiecampagne en zo alsnog "krachtdadig beleid" kunnen claimen, met behulp van een omstreden vaccin van een niet zo zuiver bedrijf dat ook in de ontwikkelfase al gekke sprongen maakte ? Herinner u dat de farce met de proefpersonen die eigenlijk te weinig van het spul gekregen hadden.
  • Geert Teirlynck

    3 jaar geleden
    Jaarlijks sterven in België meer dan 500 mensen in het verkeer. En bijna niemand die daarvoor zijn auto laat. Maar een spuitje waar nog niemand bewezen is van gestorven, maar al miljoenen levens heeft gered, daar maken ze een drama van, en willen ze niet. Wees dan consequent en blijf dan ook uit het verkeer.
  • Ronny Deckers

    3 jaar geleden
    Ben deze keer echt wel trots op onze politiekers. Dat ze niet meegaan in de idiote paranoia ivm Astra Zenica. Ik moet de eerste viroloog nog horen zeggen dat het verstandig is om te stoppen met vaccen. Op Cnn zelfs 3 verschillende specialisten gezien die dit weglachten. En de VS is de bakermat van de complottheorieën. Hoe noemen ze dit ook alweer ? The paranoia of the Middle Class.
  • rolle de muylder

    3 jaar geleden
    die het AZ vaccin niet willen is hun goed recht maar dan moeten die niet komen zagen dat ze in hun kot moeten blijven en zo zou het ook moeten zijn , geen vaccin geen vrijheid .
  • Daniel Billiau

    3 jaar geleden
    Wat er nu van aan is weet ik niet. Toch wel eigenaardig dat onze Belgische virologen verklaren dat de virologen & wetenschappers uit al die andere landen hun besluit zou hebben genomen niet steunend op een wetenschappelijke basis. 't Zou mij verwonderen dat wetenschappers zoiets zouden doen.