© Luc Smeets

Na cd nu ook liederenboek over werk Paul Schollaert

Na de dubbel-cd ‘7x7 Zingen voor de Virga Jesse’ met liederen van Paul Schollaert, is er nu ook een bijbehorend ‘Liederenboek’.

Luc Smeets

Luc Smeets, communicatieverantwoordelijke Virga Jessefeesten 2017: “Het is een mooi kijkboek geworden met teksten en partituren van de 49 liederen die Paul Schollaert sinds 1968 geschreven heeft voor 8 ommegangedities. Bovendien telt het kijkboek 67 illustraties en schreef voorzitter Guido Breban voor elke ommegangeditie een korte historiek. Paul Steegmans, huismuzikant en lid van het Virga Jessecomité, heeft alle partituren verzameld en bewerkt, een monnikenwerk.” Karolien Mondelaers, schepen van cultuur: “Het is een waardevolle publicatie geworden, die de luisteraar van de cd toelaat meer informatie op te zoeken over de liederen. Heel wat muziekliefhebbers en deelnemers aan de ommegang zullen hier blij mee zijn.”

Info: De brochure kost 12 euro en is te koop bij Toerisme Hasselt , het PIC ( Pastoraal Informatiecentrum), het secretariaat van de Virga Jessefeesten, Guffenslaan 27 A of via de website virgajessefeesten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer