Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) bij de voorstelling van het regeerakkoord.
Volledig scherm
Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) bij de voorstelling van het regeerakkoord. © Photo News

Vivaldi wil termijn opleggen waarbinnen regeringsvorming zich afspeelt

PolitiekDe lijst met Grondwetsartikelen die de regering naar voren schuift om voor herziening vatbaar te verklaren, zal slechts vijf artikels tellen. Een van die artikels slaat op de regeringsvorming. De bedoeling is daar termijnen aan te koppelen. Dat schrijft La Libre Belgique dinsdag.

25 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Waarom zeuren we? We kunnen de regering kiezen die we willen, de regering kan niet de regering kiezen die ze wil, dat is met de coronacrisis wel duidelijk. Ooit zou een groot politicus : Vraag niet wat een land voor jou kan doen maar vraag wat jij voor je land kan doen. Hoogtijd dat de overheid stopt met de bevolking te bepamperen!
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Nico Vets, integendeel het is de enige mogelijke democratisch verkozen federale regering. VB en NVa kunnen zelfs nog geen Vlaamse regering bijeenkrijgen en nationaal hebben ze samen maar een derde van de stemmen. Ver van een democratische meerderheid als je het mij vraagt.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Zouden die grote opstapvergoedingen nog bestaan...iedereen wou die toch weg...maar zijn ze weg.
  • gina duribreux

    3 jaar geleden
    zo goede regering wow droom regering prachtig kranten mooie werk doe zo verder met die hemelse regering De Croo is gelijk de paus in uitdelen wat we niet hebben
  • Karlo Mulle

    3 jaar geleden
    Nog vlug wat beslissen om verder te kunnen graaien , heeft het gewone morrend volk dan niets te zeggen , nee dus , De Croo en co gingen voor meer transparantie , minder postjes en meer democratie en doet juist het omgekeerde , il faut le faire , we kunnen niets anders dan het land platleggen , hypocrisie ten top .