Niel Hens en Marius Gilbert.
Volledig scherm
Niel Hens en Marius Gilbert. © Belga, RTBF

Wat houdt medische noodsituatie precies in? Wetenschappers vragen duidelijke definitie in pandemiewet

Er moet een duidelijke definitie komen van de medische noodsituatie in de pandemiewet. Dat hebben zowel biostatisticus Niel Hens, als epidemioloog Marius Gilbert gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar ze gehoord werden over het voorontwerp van pandemiewet. Beide benadrukten ook dat het bewaren van bepaalde persoonsgegevens langer moet kunnen dan nu het geval is. "We kunnen nog heel veel leren uit die gegevens na de pandemie. Dan is het belangrijk om dat ook te doen en mogelijk te maken", aldus Hens.

3 reacties

  • Chris Smekens

    3 jaar geleden
    Realiteitszin in de politiek, ze is er ergens wel maar hoe gaat ge ze in hemelsnaam vinden? EN het zullen maar enkele mensen zijn...
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    De theoretische benadering zal altijd verschillen van de echte pandemie die zal uitbreken. Enige flexibiliteit en realiteitszin zal altijd aanwezig moeten zijn bij de politiek.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Onze rechten worden geschonden, onze privacy in de prullenbak, zelfs onze grondwettelijke rechten tellen niet meer. Ja, ik zou die 'pandemiewet' maar eens onder een vergrootglas leggen, en ook bepalen wanneer die 'noodwet' weer wordt opgeheven!!