Marc Van Ranst toen hij vorige maand zelf zijn vaccinatie ging halen. Hij werd ingeënt met het vaccin van AstraZeneca.
Volledig scherm
Marc Van Ranst toen hij vorige maand zelf zijn vaccinatie ging halen. Hij werd ingeënt met het vaccin van AstraZeneca. © Photo News

Marc Van Ranst legt helder uit waarom het op dit moment "wetenschappelijk niet verantwoord" is om te pauzeren met vaccin AstraZeneca

Viroloog Marc Van Ranst heeft op sociale media nog eens helder uitgelegd waarom het op dit moment “wetenschappelijk helemaal niet verantwoord” is om het vaccineren met het vaccin van AstraZeneca op te schorten. 

110 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Tot nu toe is er geen bewijs van bijwerkingen na vaccinatie. Zonder vaccinatie: "Meer dan 500.000 Europeanen sterven jaarlijks ten gevolge van een bloedklonter." De "bijwerkingen" kunnen dus heel waarschijnlijk geen bijwerkingen zijn maar zouden ook zonder vaccinatie opgetreden zijn. De kans dat een heel voorzichtig persoon, die in een grootwarenhuis voedsel koopt, besmet raakt door het niezen van een besmet persoon is groter.
  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    Vaccins zouden veilig moeten zijn.Ook al is die kans 1 op 500.000 met Pfizer etc.Dat ze zoveel mogelijk 55 plussers inenten en risicopatiënten.Daarna mensen die zich vrijwillig willen vaccineren (18 plussers).Dan zitten we aan 60% gevaccineerden of meer.Lockdown is tegen 11 juli al zeker opgeheven.Daarna de corona verder opvolgen.Dan zien wat het geeft.Ik ben er 46 met wat overgewicht.Moeilijke keuze.
  • Ben Van Steenwinkel

    3 jaar geleden
    Als men met gemiddelden rekent, dan klopt de redenering van Van Ranst. Maar voor mensen die zichzelf afdoende kunnen beschermen tegen het virus (en dus een zeer kleine kans hebben op besmetting) kan het wel rationeel zijn om het risico op bijwerkingen na vaccinatie te vermijden. Het is verbazend hoe individuele gezondheidsparameters van ieder individu zouden moeten wijken voor collectieve redeneringen ; communisme is back.
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Ik steun alle betweters/weigeraars/non-vaxers als ze weigeren om ingeënt te worden als ze tegelijk een papier tekenen dat ze ons ziekte systeem niet zullen belasten als ze toch in het ziekenhuis belanden na de vaccinatie programma's. Als je ergens voor kiest 'uit principe', dan moet je later niet profiteren. Dit is net zo als je niet wil werken, gevolg is later geen pensioen op de kap van diegenen die wel werkten!
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Als de mensen die bij nevenwerking stollingsverschijnselen hebben en onder de 50 jaar zijn is er een probleem en is dit geen auto ongeval