Een beeld van Mars dat rover Perseverance eerder deze maand naar huis stuurde.
Volledig scherm
Een beeld van Mars dat rover Perseverance eerder deze maand naar huis stuurde. © Via REUTERS

Water op Mars verdween niet in ruimte maar werd opgezogen door bodem volgens nieuwe studie

Een grote hoeveelheid van het water op Mars ontsnapte niet in de ruimte toen de atmosfeer van de planeet verdween, maar werd opgezogen door de bodem. Dat staat te lezen in een nieuwe studie die vandaag verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift Science

14 reacties

  • Jan Covens

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is er leven geweest en nog trouwens maar dat is nog een beetje tever weg van onze intelligente Daar zijn wij nog echte bosapen tegenover :)
  • Thomas De Beucker

    3 jaar geleden
    Ps: niet vergeten dat die mensen een pak slimmer zijn dan de mensen die hier commentaar geven! :D
  • Stefaan Baert

    3 jaar geleden
    Ond geld verdamt ook...
  • Tarik Akan

    3 jaar geleden
    Het weer in Ukkel morgen kunnen ze niet met zekerheid voorspellen, maar wat er 3 miljard jaar geleden is gebeurd op een planeet op zo'n 7 maanden afstand van de aarde kunnen ze dan weer wel "bewijzen". Lijn tussen wetenschap en fantasie is nooit doorlopend, maar eerder een stippellijn geweest.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Het gaat om theoretisch water want ze zijn nog lang niet zeker over de hoeveelheid water dat er Ooit zou geweest zijn ? Maw allemaal spookjes, theorie, veronderstellingen . Dat is geen wetenschap of een Studie maar puur Gokken !!? Ook als de planeet water Opgezogen heeft moet het Volume van de planeet toenemen en zou dit zichtbaar moeten zijn aan het oppervlak . Wat niet is ?!